ua en ru

Єгипет притягне до відповідальності осіб, які допустили від'їзд співробітників НУО з країни

Парламент Єгипту проведе спеціальне розслідування у справі активістів неурядових організацій (НУО) - з тим, щоб притягнути до відповідальності осіб, які допустили від'їзд обвинувачених з країни. З такою заявою виступив сьогодні спікер парламенту Саад аль-Кататні на спільному засіданні обох палат, передає радіо "Свобода".

У четвер, 1 березня, 15 іноземних співробітників неурядових організацій, яких звинувачували в отриманні незаконного фінансування з-за кордону, вилетіли з Каїра - після того, як суд зняв з них заборону на виїзд у зв'язку з внесенням великих застав. Члени суддівської колегії, що прийняли це рішення, взяли самовідвід. Новий склад колегії буде оголошений сьогодні.

Нагадаємо, 6 лютого влада Єгипту оприлюднила список осіб, яких вона хоче притягти до відповідальності за звинуваченням у незаконній діяльності неурядових організацій, іноземних або фінансованих з-за кордону. Звинувачення на адресу громадських активістів, яким загрожувало до п'яти років в'язниці, викликали напруженість у відносинах між Єгиптом і США.