ua en ru

"Дні України у Великобританії" допоможуть вибудувати міст між нашими країнами

Фестиваль «Дні України в Великобританії», який пройде в Лондоні 17-19 жовтня, стане першим заходом, завдяки якому між нашими країнами буде вибудувана системна та глибока комунікація. Такої думки дотримуються багато відомі та впливові люди.

Фестиваль «Дні України в Великобританії», який пройде в Лондоні 17-19 жовтня, стане першим заходом, завдяки якому між нашими країнами буде вибудувана системна та глибока комунікація. Такої думки дотримуються багато відомі та впливові люди.

Так, перший Президент України Леонід Кравчук, коментуючи ініціативу Firtash Foundation, підкреслив, що Британія побачить зовсім несподівану для себе Україну. «Україна - стародавня держава, яка зараз обрала чіткий європейський шлях, про який необхідно розповідати... Завдяки Firtash Foundation, британці побачать наші досягнення і зрозуміють, що ми в Європі давно... На моє глибоке переконання, як першого Президента, Європа багато чого отримає від цієї взаємодії. Думаю, років через 10 вони почнуть брати з нас приклад», - підкреслив Кравчук.

Фотогалерею дивіться тут

Його підтримав другий Президент України Леонід Кучма. «Я впевнений, що такими подіями як «Дні України в Великобританії» ми розповімо світові про те, що таке Україна... Суспільство дозріло до того, щоб змінювати ставлення бізнесменам, тих , кого у нас називають олігархами. Підприємці - люди, які не тільки створюють економіку країни, але й дуже багато роблять для розвитку громадянського суспільства, культури, науки», - упевнений Кучма.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс звернув увагу на те, що такий захід у столиці Великобританії проходить вперше. «Ми перекидаємо своєрідний місток до європейської бізнес столиці. Лондон - чудовий бізнес-майданчик, що дозволяє відкрити Україну для європейців. Фонд Дмитра та Лади Фірташ, влаштовуючи цей захід, робить величезний внесок у налагодження відносин України та Європи. Думаю, що приклад Дмитра та Лади Фірташ повинен бути помітний і отримає продовження. Нехай це буде вірус любові до власної країни», - зазначив Суркіс.

Голова Британсько-Українського товариства лорд Різбі пояснив, що в його країні поки мало знають про Україну. «Дні України в Великобританії» - це відмінна можливість для того , щоб ваша країна зайняла більш гідне місце на карті уваги британців», - вважає він.

Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт солідарний з цією думкою. «Я абсолютно впевнений, що Україні є що показати британцям і є що показати світу», - сказав посол.

Нагадаємо, 17-19 жовтня Firtash Foundation за фінансової підтримки Group DF проведе в Лондоні Дні України у Великобританії».

Firtash Foundation - приватний благодійний фонд, заснований Дмитром та Ладою Фірташами. Головна мета фонду - довгострокова підтримка освіти і культури в Україні. Один з найвідоміших проектів фонду - програма україністики в Кембріджському університеті, яка дозволяє вивчати українську мову, культуру, літературу, кінематограф іноземним студентам. Програма заснована в 2008 р. З 2010 р. діє стипендіальна програма, що дозволяє талановитої української молоді отримати річний курс магістерського навчання в Кембриджі.

Group DF - міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи та Азії. Основні напрями бізнесу - азотний, титановий, газовий і банківський. Група також розвиває активи в сферах сільського господарства, медіа, енергетичної інфраструктури та нерухомості, виробництві кальцинованої соди. Загальна кількість співробітників ГК - понад 100 тис. осіб. Засновник і власник - Дмитро Фірташ.