ua en ru

Сильний вітер валить дерева і зриває дахи будинків: Україну накрила негода

Сильний вітер валить дерева і зриває дахи будинків: Україну накрила негода Фото: наслідки негоди в Україні (dsns.gov.ua)

Рятувальники просять не виходити на вулицю без зайвої необхідності

Через негоду в Україні в деяких областях сталося часткове повалення дерев на дороги, а також зірвано дахи будників. Детальніше про ситуацію в регіонах - у матеріалі РБК-Україна.

Херсонська область

Як повідомляють місцеві ЗМІ, у Херсоні через сильний вітер закрили аеропорт.

"Напрям вітру боковий, і через це літак може не втриматися на злітно-посадковій смузі. Це вкрай небезпечно для повітряних суден, тому до кінця дня ніяких рейсів аеропорт не буде ні приймати, ні відправляти", - повідомив директор КП "Херсонські авіалінії" Віталій Кучерук.

Також зазначається, що сильний вітер повалив дерева у місті, зокрема біля автoвoкзалу впала велика тополя, яка перегoрoдила проїзд, а на перехресті вулиць Миру та Університетської впав світлофор.

Сильний вітер валить дерева і зриває дахи будинків: Україну накрила негода

Фото: khersonline.net

Тернопільська область

У Тернопільській області через сильний вітер пошкоджено будівлю Литвинівської загальноосвітньої школи, пошкоджено 120 м.кв даху, зірвано 80 листів шиферу.

Сильний вітер валить дерева і зриває дахи будинків: Україну накрила негода

Фото: tr.dsns.gov.ua

Кіровоградська область

У Кропивницькому внаслідок сильного вітру впало велике дерево та травмувало громадянку 1967 р.н. Наразі постраждалу госпіталізовано.

Сильний вітер валить дерева і зриває дахи будинків: Україну накрила негода

Фото: dsns.gov.ua

Миколаївська область

Як повідомляє місцеве видання "Новости N", в Миколаєві через сильний вітер обвалилася частина пішохідного понтонного моста. Крім того, повідомляється, що на території заводу "Океан" вітер здуває величезні крани. Крім того, вітер валить дерева, зриває дахи будівель. Зокрема, вітер зірвав дах школи №39 міста Миколаєва.

За даними синоптиків, найближчим часом очікується посилення вітру до 35-38 м/с, оголошений червоний рівень небезпеки.

Фото: novosti-n.org

Вінницька область

Через сильний вітер випадки повалення дерев на проїжджу частину зафіксовані у Літинському, Немирівському, Липовецькому районах та у Вінниці. Крім того, внаслідок сильного вітру в с. Стрижавка зірвано покрівлю з житлового будинку, а в Жмеринському районі - з новобудови. Крім того, у м. Ладижин зірвано дах з приміщення автовокзалу.

Львівська область

Сьогодні вранці у с. Теляж внаслідок ускладнення погодних умов дерево впало на проїжджу частину, що перешкоджало руху транспорту.

Крім того, у Львівській області через негоду затримуються п'ять поїздів (№ 49 Київ - Трускавець, № 602 Львів - Солотвино, № 81 Ужгород - Київ, № 29 Ужгород - Київ, № 141 Бахмут - Львів). Як повідомляла прес-служба "Укрзалізниці", на залізничні колії впали дерева, в результаті чого збився графік руху.

Фото: наслідки негоди в Україні (dsns.gov.ua)

Хмельницька область

Через різке погіршення погодних умов, що супроводжувалося сильними поривами вітру та дощем, на території області зафіксовано 25 випадків падіння дерев на території області.

Одеська область

Як повідомляють місцеві ЗМІ, станом на 13:00 в Одесі впало 48 дерев, в місті ускладнено рух транспорту.

Фото: наслідки негода в Одесі (dumskaya.net)

Сильний вітер зірвав лист шиферу з даху закритого після пожежі готелю "Токіо Стар".

Як повідомляє "Думська", в Одесі через наслідки негоди не функціонують трамвайні маршрути №1, 3, 5, 7, 26,27,28, тролейбусні маршрути №7 і 9.

Крім того, за даними облуправління поліції, внаслідок падіння дерева в Одесі загинула жінка.