ua en ru

Шокін звільнив прокурорів-корупціонерів Шапакина і Корнійця

Шокін звільнив прокурорів-корупціонерів Шапакина і Корнійця Фото: прокурори-корупціонери Шапакин і Корнієць звільнені наказом Віктора Шокіна

Прокурорам загрожує від 8 до 12 років в'язниці

Генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом звільнив з органів прокуратури із позбавленням класних чинів заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакина та заступника прокурора Київської області Олексія Корнійця. Про прокурорів-корупціонерів Шапакіна і Корнійця йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Нагадаємо, 5 липня в Києві були затримані перший заступник глави слідчого управління ГПУ Володимир Шапакин і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Операція проводилася під керівництвом заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе і голови СБУ Василя Грицака.

Першим про це повідомив народний депутат "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Найєм у своєму Facebook.

"У Києві затримано перший заступник глави слідчого управління ГПУ Володимир Шапакин і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено в загальній складності близько 500 тис. дол. США, а також коштовності та цінні папери", - підкреслив Найєм.

Зокрема, згідно з даними нардепа, під час обшуку у Шапакина були знайдені 130 тис. дол. у кабінеті, 30 тис. дол. і 22 тис. дол. у будинку, 170 тис. дол. і 500 тис. грн у квартирі, документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

У Корнійця, як пише Найєм, також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

Пізніше стало відомо, що Шапакін і Корнієць відпущені судом під заставу.

Прокурорам-корупціонерам Шапакину і Корнійцю загрожує безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна.