ua en ru

СБУ завела справу на Януковича і суддів КСУ по узурпації влади

СБУ завела справу на Януковича і суддів КСУ по узурпації влади Віктор Янукович

У Службі безпеки України (СБУ) зареєстровано кримінальне провадження за обвинуваченням екс-глави держави Віктора Януковича, суддів Конституційного суду України (КСУ) і ряду інших великих чиновників по факту змови з метою зміни конституційного устрою, а також узурпації влади. Про це у своєму Facebook повідомив заступник голови робочої групи при Мін'юсті з доопрацювання закону про люстрацію Карл Волох.

"Сьогодні ввечері в СБУ зареєстровано кримінальну справу за обвинуваченням колишнього президента Януковича, суддів Конституційного суду та ряду інших високопоставлених посадових осіб у злочинній змові з метою зміни конституційного ладу і узурпації влади в країні! Найближчим часом багатьом "недоторканним" будуть оголошені підозри", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за його словами, екс-главі Адміністрації Президента Януковича, а нині нардепа від "Опозиційного блоку" Сергію Льовочкіну і його колишньому заступнику Андрію Портнову правоохоронні органи також готуються висунути звинувачення.

"Окремий комсомольський привіт пану Льовочкіну та Портнову. Кажете, проти вас немає в Україні кримінальних справ? Вважайте, вже є", - повідомив Волох.

Немалая часть последних двух месяцев моей работы была посвящена продвижению расследования одного совершенно судьбоносног...

Posted by Karl Volokh on Wednesday, April 8, 2015

Нагадаємо, сьогодні ГПУ повідомила про підозру екс-нардепу Андрію Пінчуку.