ua en ru

СБУ заборонила перетин лінії розмежування в зоні АТО громадським транспортом

СБУ заборонила перетин лінії розмежування в зоні АТО громадським транспортом Фото: СБУ ввела нові правила в'їзду/виїзду з ДНР/ЛНР

Заборона не поширюється на нерегулярні перевезення

Служба безпеки України заборонила перетин лінії розмежування в зоні АТО на громадському транспорті, тобто в'їзд і виїзд з територій, підконтрольним ДНР/ЛНР. Про це йдеться в оновленому на 16 червня Тимчасовому порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів (товарів) через лінію дотику в межах Донецької та Луганської областей.

"Перетин лінії зіткнення громадським пасажирським транспортом забороняється, за винятком нерегулярних перевезень для окремих організованих груп людей (біженців, дітей для оздоровлення та відпочинку), за відповідними дозволами, виданими згідно з рішенням КЦ (координаційного центру, - ред.)", - йдеться в документі.

Крім того, в зоні АТО посилюється контроль перевірки транспорту та фізичних осіб. Транспорт тепер будуть перевіряти в три етапи. Також вводяться поняття блокпостів першого і другого кордону, де будуть перевірятися документи і транспорт. Для контролю між ними вводиться талон, в якому будуть вказані дані про кількість пасажирів, а також вигляді та обсязі вантажу.

Для перетину лінії розмежування на Донбасі на автомобільному транспорті будуть діяти наступні контрольні пункти в'їзду/виїзду: "Лисичанськ", "Погоди", "Георгіївка", "Бугас", "Гнутово", "Новоайдар". Контрольні пункти на залізничних шляхах будуть діяти на станціях "Красний Лиман", "Костянтинівка", "Переїзна", "Волноваха".

Нагадаємо, раніше МВС перекрило руху транспорту в Донецьк з боку Волновахи і Курахове.