ua en ru

У СБУ є докази причетності 47 громадян Росії до ДНР/ЛНР, - Лубківський

У СБУ є докази причетності 47 громадян Росії до ДНР/ЛНР, - Лубківський Фото: Маркіян Лубківський

СБУ з лютого 2014 р. розслідує 4 тис. 382 справи щодо злочинів проти основ національної безпеки України

Служба безпеки України (СБУ) має докази причетності 47 громадян Росії до воєнізованим формуванням так званих Донецької та Луганської "народним республікам". Про це на брифінгу заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Слідчими повідомлено про підозру 1 тис. 383 особам, з яких були арештовані 873 людини. Слідчі отримали докази 47 участі громадян Російської Федерації у воєнізованих формувань на боці терористичних організацій ДНР і ЛНР в збройному опорі законної влади і вбивствах наших громадян", - заявив Лубківський.

Разом з тим Лубківський зазначив, що встановлені численні факти фінансування Росією бандитських груп і терористів, надання їм матеріальної допомоги.

"12 обвинувальних актів щодо росіян направлені в суди, 6 громадян РФ вже арештовані, два з них за шпигунство",- зазначив Лубківський.

"Слідчим головного слідчого управління та регіональних органів СБУ з лютого 2014 р. було зареєстровано, розслідувалася і розслідується на даний час 4 тис. 382 кримінальні провадження щодо злочинів проти основ національної безпеки і оборони України",- додав радник голови СБУ.

Нагадаємо, в СБУ надходять повідомлення з РФ про мінування адмінбудівель у Києві.