ua en ru

Саудівська Аравія відновила бомбардування столиці Ємену

Саудівська Аравія відновила бомбардування столиці Ємену Йемен

У ніч на неділю, 5 квітня, Військово-повітряні сили Саудівської Аравії та її союзників завдали бомбових ударів по столиці Ємену Сані. За даними ООН, за час військової операції в Ємені загинули 500 і отримали поранення понад 1700 осіб, передає телеканал Al Jazeera.

Саудівська Аравія організувала військову коаліцію для протидії заколотникам-хуситам, які повстали проти президента Абд Раббо Мансура Хаді, зайняли столицю Сану і штурмують портове місто Аден.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста виступив з гуманітарною ініціативою - він запропонував негайно призупинити на 24 години бойові дії, щоб надати медичну допомогу. У заяві Червоного Хреста говориться, що вулиці Адена всіяні мертвими тілами, а в міські лікарні і госпіталі йдуть нескінченні потоки поранених, повідомляє Бі-бі-сі. За інформацією Червоного Хреста, 48 тонн медичного обладнання та матеріалів, достатніх для надання допомоги 3000 чоловік, готові до відправки і чекають лише дозволу.

Як повідомляє Al Arabia, представник Саудівської Аравії заявив, що коаліція співпрацює з МКЧХ і не перешкоджає здійсненню гуманітарної місії.

Нагадаємо, в Україну 3 квітня повернулися 10 евакуйованих громадян з Ємену.