ua en ru

У "Самопомочі" кажуть, що наступні затримання будуть у їхній фракції

У "Самопомочі" кажуть, що наступні затримання будуть у їхній фракції Фото: Олег Березюк

"Самопоміч" і "Батьківщина" ініціюють зустріч коаліції

У "Самопомочі" кажуть, що наступні затримання будуть у їхній фракції. Про це журналістам повідомив лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк після намагання представника МВС вручити повістку нардепу Новінському, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я переконаний, і є такі доручення, і ми це знаємо - шукати неймовірні речі про Березюка, про Садового, про Соболєва. Є речі знайдені про людей, які зруйнували державу. Чому жодного затримання за два роки? Наступні затримання будуть в "Самопомочі". Даю гарантію",- розповів Березюк.

Такж Березюк повідомив, що "Самопоміч" і "Батьківщина" ініціюють зустріч коаліції та звіт Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в парламенті через повістки депутатам.

"Я зараз буду розмовляти з Юлією Володимирівною (Тимошенко- ред.), я буду говорити з іншими керівниками фракції, нам треба негайно зустрічатися, нам треба викликати в парламент прем'єр-міністра і Президента країни. Ми залишаємось парламентсько-президентською державою. Димові шашки кидати з псевдо-боротьбою проти корупції не личить",- сказав Березюк.

Відповідну позицію висловила й лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Також у " Батьківщині" стверджують, що МВС врученням повісток хотіло попередити нардепів, яким необхідно покинути країну.

"Представник МВС був запущений головою ВРУ до трибуни і на трибуні почав зачитувати імена народних депутатів, кому вони як би то хочуть вручити повістки. Ні для кого я думаю не секрет, що це просто попередження для тих, хто мусить негайно покинути країну. Це фарс - це оголошення "Покидайте країну", тому що нас дотиснули", - розповіла Тимошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нардепам Новинському, Вілкулу і Королевській принесли повістки на погоджувальну раду.