ua en ru

Розвиток громадянського суспільства в Україні та Білорусії знаходиться на різних етапах, - посол Польщі

Розвиток громадянського суспільства в Україні та Білорусії знаходиться на різних етапах. Про це в інтерв'ю "Польському радіо" заявив посол Польщі в Україні Генріх Літвін.

"Якщо порівнювати теперішню ситуацію у Білорусі та в Україні, то порівняння звісно не на користь Мінська. Україна перебуває на іншому етапі розвитку громадянського суспільства та структур демократичної держави. А це сильно впливає на характер роботи дипломатів. Я працював у Білорусі, коли ще тривали інтенсивні спроби розпочати діалог між ЄС та місцевою владою. Вже після мого від'їзду стало зрозуміле, що ці кроки зазнали поразки через поведінку Олександра Лукашенка під час Президентських виборів. В Україні все інакше", - сказав посол Польщі.

Він також зазначив, що сучасні польсько-українські відносини - це зразковий приклад добросусідських взаємин. "З точки зору посла та багатьох інших, робота посольства Польщі в Україні у порівнянні з посольством у Мінську - це ідилія. Хоча до обов'язків дипломата входять також контакти з суспільством, і тут можна зазначати багато спільного. Це також відкритість на контакти з країнами ЄС, серед яких хочу окремо наголосити на зацікавлення Польщею та Литвою - адже в нас багато спільного минулого", - додав Літвін.

Читайте також: Молдова не випередить Україну в підписанні угоди про асоціацію з ЄС, - МЗС Польщі