ua en ru

Молдова не випередить Україну в підписанні угоди про асоціацію з ЄС, - МЗС Польщі

Молдова не випередить Україну в підписанні угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє "Польське радіо".

"Ні, це є неможливим з технічної точки зору тому, що текст угоди з Україною ми вже узгодили. Деякі переклади угоди вже готові або майже готові. Отже, за технічними критеріями, ми невдовзі будемо готові підписати угоду з Україною. А коли говорити про інші країни Східного партнерства, то треба завершити переговори і, потім парафувати угоду", - сказав Сікорський.

Нагадаємо, протягом найближчих днів будуть інтенсифіковані переговори на тему програми Східного партнерства. Її мета - зближення до євросоюзних структур таких держав, як Україна, Білорусь, Азербайджан, Вірменія, Грузія та Молдова.

Східне партнерство - це одна з головних тем понеділкової зустрічі керівників євросоюзної дипломатії в Брюсселі. У вівторок про прагнення Молдови до інтеграції з ЄС говоритимуть у Кишиневі голови дипломатії Польщі, Швеції та Великобританії.

Міністр закордонних справ Польщі зазначив, що актуальні переговори є ключовими перед самітом СП, який відбудеться у листопаді в Вільнюсі.

Зазначимо, Молдова прагне завершити переговори з ЄС щодо угоди про асоціацію до саміту Східного партнерства у листопаді. Договір про асоціацію України з ЄС уже парафований і чекає на підпис. Це може відбутися під час вільнюського саміту.

Читайте також: Кабмін розширив завдання щодо інтеграції України до Євросоюзу