ua en ru

Опозиція має намір звільнити суддів ВАСУ, які прийняли рішення про позбавлення депутатських мандатів Балоги і Домбровського, - Яценюк

Опозиція має намір звільнити суддів ВАСУ, які прийняли рішення про позбавлення мандатів депутатів Павла Балогу і Олександра Домбровського. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми підготували два проекти постанови. Мною вони внесені. По-перше, про скасування рішення ВР про довічне призначення суддів України... А також проект зупинення про позбавлення повноважень 7 суддів ВАСУ (суддів, які прийняли рішення про позбавлення Балоги і Домбровського мандатів)", - заявив Яценюк.

Він упевнений, що позбавлення депутатів мандатів через суд має політичні підстави: "Рішенням суду про позбавлення депутатів Балоги і Домбровського мандатів має дві мети з боку влади. По-перше, тим самим влада хоче залякати депутатів в самій Партії регіонів, оскільки в Партії регіонів йде також і друга мета рішення суду - залякати опозицію, мовляв, у ваших депутатів ми також заберемо депутатські повноваження... Такі рішення судів приймаються по відношенню до всіх людей: у них забирають квартири, бізнес, це прояв системної кризи в країні".

За прогнозами Яценюка, в результаті рішення суду по Балозі і Домбровському, постанова суду передбачає усунення ЦВК від протесту.

"Цих депутатів не будуть пускати в сесійний зал і заберуть у них картки для голосування. Це рішення суду не правове, це політичне рішення. І це політичні переслідування", - додав глава фракції "Батьківщина".

Читайте також: Павло Балога і Олександр Домбровський позбавлені мандатів за відмову бути членами фракції ПР, - Арсеній Яценюк