ua en ru

Міносвіти не планує в 2013 р. відміняти ЗНО, - Табачник

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту не планує відміняти у 2013 р. зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Про це повідомив міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми надалі будемо продовжувати вдосконалення тестування на рівні колегій міністерства і відповідного центру, але ніхто не збирається вводити регуляційні новації щось відміняти. Умови прийняття до державних вищих закладів у нас зареєстровані і затверджені Мінюстом у жовтні минулого року як і передбачає закон", - сказав Табачник.

За його словами, умови прийому є стабільними з кінця минулого року: "Саме тому у нас і в 2012 р. і в цьому році жодна норма, і навіть жодна кома мінятися не буде".

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік заявив, що система зовнішнього незалежного оцінювання себе не виправдала. За його словами, система освіти, яка існувала раніше, - більш ефективна. Адже форма вступних іспитів стимулює молодь обирати і здобувати глибокі знання по конкретній професії. Замість того, щоб шукати в Інтернеті відповіді на тести, і намагатись завчити їх напам'ять.

Читайте також: Міносвіти просить користуватися офіційними джерелами для отримання інформації щодо ЗНО