ua en ru

Росія звинувачує Україну в "психологічної обробки" затриманих спецназівців

Росія звинувачує Україну в "психологічної обробки" затриманих спецназівців Фото: Євген Єрофєєв

У посольстві стверджують, що направляли офіційний запит про зустріч із затриманими

Посольство Росії в Україні звинуватило українську сторону в "психологічнії обробці" затриманих у Луганській області спецназівців РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Про це йдеться у заяві тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Києві А. В. Воробйова, опублікованому прес-службою посольства.

"У зв'язку із безпрецедентною інформаційно-психологічною кампанією, розгорнутою в українських ЗМІ навколо затриманих в Луганській області Є. Єрофєєва і О. Александрова, одним з лейтмотивів якої є приповідка, мовляв, "росіяни кинули своїх", змушений нагадати, що сьогодні, 23 травня, пройшло вже 5 днів з того моменту, як посольство Росії в Києві офіційно вручило українській стороні запит про зустріч із затриманими російськими громадянами. Відповіді ми досі не отримали", - заявив Воробйов.

Він додав, що 22 травня російського консула не пустили в лікарню до затриманих.

"В цей день відбулося судове засідання за визначенням їм запобіжного заходу. Засідання проводилося в режимі відеоконференції - монітори були встановлені у лікарняній палаті, щоб затримані могли де-факто брати участь у засіданні. Між тим, у відповідальні моменти засідання відеозв'язок із затриманими переривалася. Що відбувалося в ці хвилини в палаті з Є. Єрофєєвим і О. Александровим ми не знаємо. Але після так званої технічної перерви хлопці міняли свою позицію", - зазначив Воробйов.

Він вважає, що українська влада перешкоджає зустрічі представників посольства із затриманими, що означає, за словами Воробйова, "психологічну обробку" спецназівців.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявляли, що РФ не просила про зустріч із затриманими російськими спецназівцями.