ua en ru

Росавіація повідомила українські авіакомпанії про заборону польотів в РФ

Росавіація повідомила українські авіакомпанії про заборону польотів в РФ Фото: літак Міжнародних авіаліній України

Росія ввела свою заборону на польоти аж до скасування українських санкцій

Федеральної агентство повітряного транспорту Росії (Росавіація) направило авіакомпаніям України повідомлення про заборону польотів до Росії з 25 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"За дорученням Мінтрансу РФ, керуючись положеннями угоди про повітряне сполучення між Росією та Україною, Федеральне агентство повітряного транспорту повідомило українські авіакомпанії, що здійснюють або планують здійснювати рейси на територію Росії, про введення заборони на виконання польотів до/з Росії з 25-го жовтня цього року, який буде діяти до тих пір, поки рішення української влади щодо російських авіакомпаній не буде скасовано", - йдеться в повідомленні Росавіації.

При цьому Росавіація повідомила, що, за даними російських авіакомпаній, більше 70% всіх пасажирів рейсів між Україною і РФ формують саме українці.

Нагадаємо, Україна наклали санкції на російські авіакомпанії, включаючи найбільші російські перевізники "Аерофлот" (з усіма дочірніми авіакомпаніями) і "Трансаеро". Всім їм частково або повністю заборонено транзит ресурсів, польоти та перевезення по території України з 25 жовтня.

Росія прийняла рішення ввести відповідні заходи проти українських авіакомпаній. Увечері 28 вересня Міністерство транспорту Росії доручило Росавіації направити авіакомпаніям України повідомлення про припинення на використання повітряного простору Росії з 25 жовтня.