ua en ru

Результати виборів мера Дніпропетровська 2015: підсумки голосування

Результати виборів мера Дніпропетровська 2015: підсумки голосування Фото: результати виборів мера Дніпропетровська

25 жовтня у Дніпропетровську обирали мера міста. На цій сторінці в режимі онлайн буде оновлюватися інформація ЦВК, що відображає результати виборів мера в Дніпропетровську.

Згідно з даними ЦВК, на крісло міського голови претендують 30 кандидатів. Дніпропетровськ, як і Вінниця, до виборів залишався без чинного мера, оскільки обраний в 2010 році Іван Куліченко торік став народним депутатом від блоку Петра Порошенка. Якщо ніхто з кандидатів не набере більше 50% голосів через два тижні в Дніпропетровську пройде другий тур виборів.

У Дніпропетровську выдбудеться другий тур виборів мера

Головний кандидат на пост мера Дніпропетровська Олександр Вілкул запросив свого вірогідного конкурента у другому турі Бориса Філатова на телевізійні дебати. Про це кандидат написав на своїй сторінці в Facebook.

Считаю разумным, целесообразным и полезным для избирателей пригласить своего конкурента во втором туре по выборам мэра Д...

Posted by Олександр Вілкул on 27 октября 2015 г.

Згідно інформації, опублікованої в Facebook на сторінці "Національних дебатів", Борис Філатов дав свою згоду провести дебати о 19:30 2 листопада в ефірі UA: Перший.

Вчора ми вже повідомляли, що кандидат на пост мера Дніпропетровська Борис Філатов погодився взяти участь у Національних ...

Posted by Національні дебати on 29 октября 2015 г.

Нагадаємо, що даними підрахунку протоколів з мокрими печатками про результати голосування на виборах мера Дніпропетровська лідирують Олександр Вілкул (37,5%) і Борис Філатов (35,3%).

Розрив між ними склав більше 7 тис. голосів.

За даними паралельного підрахунку голосів, що здійснює громадська мережа ОПОРА, на основі 100% оброблених протоколів на виборах міського голови Дніпропетровська найбільше виборців проголосувало за Олександра Вілкула (член партії і висуванець "Опозиційного блоку") - 37,15% або 125 844 голоси виборців. Друге місце займає Борис Філатов (народний депутат України, член партії і висуванець кріп) - з результатом 35% або 118 553 голоси виборців. На третьому місці Загід Краснов (висуванець партії "Громадянська сила"), який отримав підтримку 12,04% або 40774 виборців.

Результати виборів мера Дніпропетровська 2015: підсумки голосування

Фото: Результати паралельного підрахунку голосів за даними громадянської мережі "ОПОРА"

Ввечері 26 жовтня на сторінці Facebook Комітету виборців України з'явилося повідомлення про те, що Міська виборча комісія Дніпропетровська практично не приймає протоколи результатів голосування від дільничних комісій і масово відправляє їх на уточнення протоколів.

КВУ: в Дніпропетровську комісії масово відправляють на уточненняУ Дніпропетровську дільничні виборчі комісії масово ві...

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on 26 октября 2015 г.

Повідомляється, що 80% дільничних комісій Дніпропетровська відправлені на уточнення протоколів, причому в середньому по області цей показник становить 10-15%.

Також повідомляється, що міська виборча комісія Новомосковська Дніпропетровської області прийняла рішення припинити засідання і розійтися до завтрашнього вечора.

"При цьому комісія досі не отримала бюлетені від 10 ділянок, а тому рішення комісії розійтися є протиправним", - йдеться в повідомленні.

Результати екзит-полів на виборах мера в Дніпропетровську

Відразу після закриття виборчих дільниць почали з'являтися перші дані екзит-полів. Згідно з даними, озвученим в ефірі програми "Ніч виборів з Савіком Шустером", на виборах мера Дніпропетровська лідирує Борис Філатов (УКРОП) - він набирає 41,6% голосів. За ним йде Олександр Вілкул ("Опозиційний блок") - 32%. На третє місце, згідно з опитуванням, претендує Загід Краснов ("Громадська сила") - 11,20%. Максим Курячий (БПП "Солідарність") завоював симпатії 5,8% виборців. Ще 2,2% голосів забирає Олексій Черерда (ВО "Батьківщина").

Результати виборів мера Дніпропетровська 2015: підсумки голосування

Фото: результати екзит-полів у Дніпропетровську

Що вплинуло на вибори мера Дніпропетровська

Спостерігачі вже зафіксували низку порушень виборчого законодавства. Так, за даними Громадянської мережі ОПОРА, у Дніпропетровську 8,5% виборчкомів не вели протокол ранкового засідання.

Крім того, в Ленінському районі Дніпропетровська поряд з виборчою дільницею №121436 (пер. Парусний, 3) помітили жінку, яка проводить виборчу агітацію. Вона цікавилася у городян, за кого вони голосували, якщо відповідь влаштовувала - рекомендувала агітувати знайомих, щоб вони також віддавали свій голос за відповідних кандидатів.

А біля ділянки №121217 в Жовтневому районі міста спостерігачі виявили підвезення виборців від однієї з політичних партій. Крім того, там же спостерігачі побачили жінку, які відзначала за списком виборців, які повинні проголосувати за одну з політичних партій. За фактом порушення міліцією складено акт. У цьому ж районі на одній з ділянок було виявлено голосування двох чоловік в одній кабінці, а на дільниці № 121088 (вул. Софії Ковалевської, 53А,) спостерігачі помітили голосування поза кабінки.

Раніше уповноважений в Дніпропетровської обласної територіальної виборчої комісії Олексій Корнілов заявив на брифінгу, що технічна помилка в бюлетенях, про яку повідомлялося вчора, не вплине на результати голосування в області.