ua en ru

Резніченко на посаді голови ДніпрОДА показав приклад роботи технократа, - експерт

Після введення в дію нової Конституції на посадах префектів будуть працювати люди типу голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченко. Такої думки дотримується політолог Вадим Карасьов.

Політолог нагадав, що коли сто днів тому його призначили головою ОДА, багато хто починав порівнювати його з Ігорем Коломойським, очікували або копіювання дій Ігоря Валерійовича, або провалу. "І що ми бачимо? Ефективну роботу в рамках виписаних повноважень та у відповідності з поточною політичною ситуацією", - зазначив він.

За словами Карасьова, при всіх прифронтових особливостях, в області не з'явилися сепаратисти, організована турбота про ветеранів та сім'ях учасників АТО, більш того, облрада визнала Росію агресором.

"У контексті децентралізації і конституційної реформи саме такої малопомітно-рутинної, але ефективної роботи будуть очікувати від нових префектів - очікувати будуть і громадяни, і Президент, що їх призначив. За великим рахунком, і від посилених реформою голів облрад жителі будуть очікувати не епатажних заяв, але результативних рішень. Обласна рада повинна буде 90% свого часу працювати з бюджетом, соціальними програмами, і лише у час, що залишився реагувати на політичні виклики", - підкреслив політолог.

Карасьов додав, що, на жаль, в Україні надто багато політиків і недостатньо технократів, тому для управління регіонами і держпідприємствами потрібно сотня таких як Резніченко, і їх будуть відбирати з сектора бізнесу під нові завдання.

Нагадаємо, Валентин Резніченко був призначений на посаду голови Дніпропетровської ОДА 26 березня 2015 року.