ua en ru

Регламентний комітет вважає недостатньо обґрунтованим подання на Клюєва

Регламентний комітет вважає недостатньо обґрунтованим подання на Клюєва Фото: Віктор Шокін

Подання направлять на розгляд ВРУ

Регламентний комітет Верховної Ради України вважає недостатньо обгрунтованим подання на нардепа Сергія Клюєва. Відповідне рішення депутати прийняли на засіданні комітету одноголосно, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами адвоката Клюєва Юрія Сухова, комітет прийняв відповідне рішення, пославшись на ч. 4 ст. 220 регламенту роботи Верховної Ради, яка уповноважує голову Верховної Ради повернути це подання генеральному прокурору України.

"Якщо Володимир Гройсман прийме рішення винести це питання на голосування, то це буде суперечити регламенту і свідчити про те, що справа належить до площини політичної, а не юридичної. В історії українського парламенту, на моїй пам'яті не було жодного випадку внесення для голосування в зал Верховної Ради подання Генпрокуратури, за яким було негативне рішення регламентного комітету", - підкреслив адвокат.

Зазначається, що комітет вирішив ухвалити висновок комітету щодо подання на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича підтриманого та внесеного до ВРУ генеральним прокурором України Шокіним Віктором Миколаєвичем 12 травня 2015 р. за №13/1, в якому зокрема комітет вважає, що законність внесення подання полягає в його відповідності вимогам закону, зокрема статті 218 регламенту ВРУ та 482 Кримінального Кодексу України.

Подання є недостатньо обґрунтованим, надані докази не можна вважати повністю достатніми.

Не можна дійти висновку щодо законності одержання доказів зазначених у поданні, оскільки генеральним прокурором України не було надано на звернення комітету відповідних матеріалів, які б це підтверджували.

Відповідно до ч. 4 ст. 220 регламенту ВРУ висновок комітету щодо подання та надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича, підтриманого та внесеного до ВРУ генеральним прокурором України Шокіним Віктором Миколаєвичем 12 травня 2015 р за №13/1, надіслати голові ВРУ.

Долучити до рішення комітету окрему думку народних депутатів України членів комітету Войцеховської Світлани Михайлівни та Єфремової Ірини Олексіївни, яка полягає в рекомендації голові ВРУ внести зазначене подання на розгляд ВРУ.

Тепер долю Клюєва має вирішити голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, який може або сам внести подання в сесійну залу парламенту або повернути в ГПУ на доопрацювання.

Нагадаємо, Клюєв заявляє про порушення своїх конституційних прав.