ua en ru

Розслідування справи Савченко завершено, - слідчий комітет РФ

Розслідування справи Савченко завершено, - слідчий комітет РФ Фото: Надія Савченко

Триває розслідування відносно Сергія Литвинова

Слідчий комітет Російської Федерації (СКР) заявив про завершення розслідування кримінального провадження української льотчиці і народного депутата від фракції "Батьківщина" Надії Савченко. Про це сказав офіційний представник СКР Володимир Маркін, передає BBC Росія.

"В даний час вже завершено слідчі дії по справі Надії Савченко. Крім того, триває розслідування відносно Сергія Литвинова", - сказав Маркін.

Нагадаємо, раніше адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що в справі української льотчиці закінчено попереднє слідство.

"Вийшов від Надії з в'язниці. Передає всім привіт. Попереднє слідство закінчено. Далі ознайомлення за ст. 217 КПК РФ", - повідомив адвокат.

Зазначимо, Надія Савченко перебуває під арештом з липня 2014 року. За версією слідства, льотчиця причетна до вбивства двох російських журналістів на Донбасі влітку 2014 року. Її також звинувачують в незаконному перетині кордону.

Сама вона заперечує всі звинувачення, заявляючи, що була викрадена збройними сепаратистами і незаконно переправлена в Росію.

6 травня Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 30 червня. Він також визнав законними дії слідчого, який відмовився відпустити українську льотчицю на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.