ua en ru

У справі Савченко закінчено попереднє слідство, - адвокат

У справі Савченко закінчено попереднє слідство, - адвокат Фото: Надія Савченко

Льотчиця передала всім привіт

У справі української льотчиці та народного депутата Надії Савченко закінчено попереднє слідство. Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін у своєму Twitter.

"Вийшов від Надії з в'язниці. Передає всім привіт. Попереднє слідство закінчено. Далі ознайомлення за ст. 217 КПК РФ", - повідомив адвокат.

У бесіді з російськими ЗМІ він припустив, що ознайомлення з матеріалами справи займе близько 1,5 місяців: у справі 24 томи по 300 сторінок. Адвокат додав, що спочатку будуть знайомитися з матеріалами потерпілі, а потім вже захист льотчиці. Фейгін зазначив, що до цих пір не ясно, де проходитиме суд.

Нагадаємо, Надія Савченко перебуває під арештом з липня 2014 року. За версією слідства, льотчиця причетна до вбивства двох російських журналістів на Донбасі влітку 2014 року. Її також звинувачують в незаконному перетині кордону.

Сама вона заперечує всі звинувачення, заявляючи, що була викрадена збройними сепаратистами і незаконно переправлена в Росію.

6 травня Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 30 червня. Він також визнав законними дії слідчого, який відмовився відпустити українську льотчика на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.