ua en ru

Розташована в Краматорську "дочка" "Росатому" отримала велике замовлення від російської компанії

Металургійне підприємство "Енергомашспецсталь" (Краматорськ), який є частиною Росатому, виграв тендер на поставку великої партії прокатних валків Магнітогорському металургійному комбінату, з якими підприємство співпрацює з 2009 р.

Металургійне підприємство "Енергомашспецсталь" (Краматорськ), який є частиною Росатому, виграв тендер на поставку великої партії прокатних валків Магнітогорському металургійному комбінату, з якими підприємство співпрацює з 2009 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

"Згідно з контрактом, в 2015 р. ЕМСС поставить п'яти цехам комбінату - робочі і опорні валки загальною масою 1186 тонн. Це найбільший контракт за всю історію поставок прокатних валків на ВАТ "ММК". Зокрема, будуть виготовлені 12 штук опорних валків гарячої і холодної прокатки масою від 20,6 т до 53,6 т, а також 35 штук робочих валків гарячої прокатки масою від 5,86 т до 52,3 т", - йдеться в повідомленні.

У ПАТ "ЕМСС" продукція пройде повний цикл виробництва.

"У нинішній непростий економічній обстановці дане замовлення дозволяє Енергомашспецсталь не тільки зберегти, але і розширити присутність на ринку прокатних валків Російської Федерації", - заявив начальник відділу продажів продукції для металургії ПАТ "ЕМСС" Сергій Махник.

ВАТ "Магнітогорський металургійний комбінат" входить до числа найбільших світових виробників сталі і займає лідируючі позиції серед підприємств чорної металургії. ММК виробляє широку гаму листового і сортового прокату при значній частці продукції з високою доданою вартістю.

ПАТ "Енергомашспецсталь" (ЕМСС) - металургійне підприємство на території міста Краматорська (Донецька область України). Спеціалізується на випуску литих і кованих виробів індивідуального і дрібносерійного виробництва для важкого, енергетичного і транспортного машинобудування, металургійної, цементної, гірничодобувної промисловості.

ПАТ "Енергомашспецсталь" входить в машинобудівний дивізіон Росатома - "Атоменергомаш". 2 грудня 2010 р. - холдинг "Атоменергомаш" придбав 92,68 % акцій ПАТ "Енергомашспецсталь" у кіпрської компанії "ЕМСС Холдінгз Лімітед".

Зазначимо, "Росатом" в 2014 р. вивіз з України 2 ешелону відпрацьованого ядерного палива.