ua en ru

У Раді достатньо голосів за призначення Грицака головою СБУ, - БПП

У Раді достатньо голосів за призначення Грицака головою СБУ, - БПП Фото: Василь Грицак і Валентин Наливайченко

У фракції Президента вважають, що Грицак знайде підтримку в залі

У Верховній Раді України буде достатньо голосів за призначення заступника голови СБУ - керівника Антитерористичного центру при СБУ Василя Грицака головою Служби безпеки України (СБУ). Про це сьогодні журналістам повідомив перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вважаю, відносно пана Грицака менше питань, якщо ми маємо на увазі керівників служби. Це людина, яка виключно займалася антитерористичним центром, людина, яка більшу частину часу проводила у зоні АТО, людина, яка продемонструвала ефективність бойових дій. Будемо говорити відверто - той підрозділ, який координує пан Грицак, "А" (Альфа) - це найбільш ефективний військовий підрозділ у країні. Якщо буде запропонований пан Грицак, то він знайде підтримку в залі", - зазначив Кононенко.

Наявність достатньої кількості голосів підтвердив і координатор коаліції, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко: "Мені здається, що голоси є (у коаліції, - ред.)". Разом з тим він зазначив, що фракція Радикальної партії не голосуватиме за відставку Наливайченка, оскільки не почула дійсних підстав відставки глави СБУ.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Президент України Петро Порошенко наполягає на призначенні Василя Грицака на посаду голови Служби безпеки України замість Валентина Наливайченка.