ua en ru

Рада закрила засідання, не проголосувавши за нову податкову реформу

Рада закрила засідання, не проголосувавши за нову податкову реформу Фото: Андрій Парубій

Нардепи розглянули новий проект податкової реформи

Віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Слід зазначити, що до цього нардепи розглянули новий проект податкової реформи №3688. Його презентувала міністрів фінансів України Наталія Яресько.

При цьому голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна з трибуни ВР оголосила ряд зауважень до нового проекту реформи.

"Щодо акцизного податку. Перше - збільшити ставки акцизного податку на пиво, спирт етиловий, алкогольні напої на 50 відсотків, замість 100 відсотків, пропонованих проектом... комітетом не була підтримана пропозиція законопроекту щодо збільшення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну... на 40 відсотків та адвалорних ставок на 3. Розглядалися різні варіанти. Кінцевого рішення не прийнято, тому в залі ми маємо визначитися з цього питання",- сказала Южаніна.

Однак через недостатню кількість нардепів у сесійній залі віце-спікер вирішив закрити засідання.

"Голосування проведемо очевидно тоді, коли ми будемо мати результативне голосування... Шановні колеги...вечірнє засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - підкреслив Парубій.

"О 10 годині ранку продовжується наша робота. Я вас прошу усіх бути в залі", - додав заступник голови ВРУ.

Слід зазначити, що парламентарі також розглянули законопроекти №3627, 3828, 3533.

Нагадаємо, парламентський комітет з питань податкової та митної політики збирався рекомендувати Верховній Раді України прийняти новий варіант податкової реформи №3688 від 22 грудня 2015 року за основу і одразу в цілому в ході сьогоднішнього пленарного засідання.