ua en ru

Рада створила робочу групу з розслідування корупції в Кабміні

Рада створила робочу групу з розслідування корупції в Кабміні Голова Верховної ради України Володимир Гройсман

Народні депутати з другої спроби підтримали протокольне доручення голови Верховної ради України Володимира Гройсмана про створення робочої групи з розслідування корупції у державному секторі. За відповідне рішення проголосували 228 нардепів при 226 мінімально необхідних, про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Гройсман зачитав протокольне доручення голови Верховної Ради України:

1) З метою перевірки оприлюднених у ЗМІ можливих фактів можливих зловживань у державному секторі економіки, відповідно до даних Держфінінспекції, а також на інших державних підприємствах, доручаю комітету з питань запобігання і протидії корупції та комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності невідкладно утворити у складі представників цих комітетів спільну депутатську робочу групу для перевірки оприлюднених Держфінінспекцією повідомлень про фінансові порушення, а також для перевірки інших фактів зловживань у державному секторі економіки.

2). Депутатській робочій групі узагальнити результати розгляду на спільному засіданні комітетів питань про результати перевірок, проведених в Дерфінінспекції, інших фактів зловживань у держсекторі економіки, а також стан надання правової оцінки цим фактам відповідними правоохоронними органами. Забезпечити всебічний розгляд цих питань. Викласти висновки і пропозиції за результатами перевірки щодо цих порушень у письмовому звіті, відповідно до вимог регламенту Верховної Ради України і подати їх на розгляд Верховної Ради до 7 травня 2015 р. У разі наявності відповідних узгоджених рішень комітету з питань запобігання і протидії корупції та комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

3). Генеральному прокурору України прозвітувати перед Верховною Радою про стан розслідування оприлюднинених фактів та інших фактів зловживань у державному секторі до 7 травня.

Нагадаємо, Раді рекомендували створити ТСК з розслідування корупції в Кабміні.