ua en ru

Рада сьогодні розгляне закони щодо лібералізації візового режиму з ЄС

Рада сьогодні розгляне закони щодо лібералізації візового режиму з ЄС Фото: засідання Ради

Парламент сьогодні може прийняти пакет законів для спрощення візового режиму

Верховна Рада України сьогодні, 5 листопада, в ході пленарного засідання розгляне пакет законопроектів щодо лібералізації візового режиму з Європейським союзом. Про це йдеться в порядку денному українського парламенту, опублікованому на сайті Ради.

Нардепи у другому читанні розглянуть законопроект про зовнішню трудову міграцію; про Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів; про внесення змін до КПК щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні.

Також Рада у другому читанні розгляне законопроекти про внесення змін до Кримінального і Цивільного процесуального кодексів України щодо вдосконалення інституту спеціальної конфіскації з метою усунення корупційних ризиків при її застосуванні; про внесення змін до КПК щодо рекомендацій ЄС з виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму щодо уточнення підслідності органів досудового розслідування.

Крім того, в першому читанні нардепи розглянуть внесення змін у закон "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" щодо вдосконалення процедури документування осіб, а також врегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції та проект Трудового кодексу.

Засідання Ради розпочнеться о 10:00.

Нагадаємо, комітет у закордонних справах рекомендував Раді відхилити проект закону про ID-карти, що підтверджують особу.