ua en ru

Рада призначила місцеві вибори в окремих районах Донбасу на 7 грудня

Народні депутати України призначили місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, які отримають особливий статус, на 7 грудня 2014 р.

Народні депутати України призначили місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, які отримають особливий статус, на 7 грудня 2014 р. Про це йдеться в ухваленому сьогодні законі № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", за який проголосували 277 нардепів.

"Відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України призначити позачергові вибори депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних, міських голів в окремих районах Донецької та Луганської областей на неділю, 7 грудня 2014 р", - йдеться у законопроекті.

Повноваження депутатів місцевих рад і посадових осіб, обраних на позачергових виборах, призначених Верховною Радою України, не можуть бути достроково припинені.

Місцеве самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей здійснюється відповідно до Конституції та законів України відповідними територіальними громадами безпосередньо та через органи місцевого самоврядування.

Також у законопроекті доручається Кабінету міністрів України в межах повноважень вжити невідкладних заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів, що призначені абзацом першим цього пункту, за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету України.

Нагадаємо, згідно з законом, особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей надається тимчасово - строком на три роки з дня набрання цим законом чинності. Райони, міста, селища, села Донбасу, яким надається особливий статус, визначаються рішенням Верховної Ради України.