ua en ru

Рада змінила межі Артемівського району Донецької обл

Рада змінила межі Артемівського району Донецької обл Фото: "за" проголосували 283 нардепа

Територія району збільшилася на 1323 га

Верховна Рада України підтримала в цілому проект постанови № 2792 "Про зміну і встановлення меж Артемівського району Донецької області", приєднавши до нього землі Миронівського селищної ради та Светлодарського міськради. За відповідне рішення проголосували 283 нардепа при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Як заявив автор документу, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Віталій Курило, Миронівський селищна рада та Светлодарский міська рада, в яких загалом проживає понад 15 тис. чоловік, що входили до складу міста Дебальцеве.

"Після відомих подій ці населені пункти знаходяться на території, контрольованій Україною, однак там не працює казначейська служба, школи, лікарні, дитячі садки, - тобто вся інфраструктура, фактично паралізована влада. Тому є пропозиція, яке подано Артемівської районної владою, яке узгоджене Донецької військово-цивільної адміністрацією і полягає в тому, щоб збільшити територію Артемівського району на 1 тис. 323 га земель за рахунок передачі йому 1 111 тис. га земель, що перебувають у віданні Миронівського селищної ради та 212 га - Светлодарського міської ради", - заявив Курило.

Згідно з даним документом, Верховна Рада постановила:

1) Змінити межі Артемівського району Донецької області, збільшивши територію Артемівського району на 1323 га земель за рахунок передачі до його складу 1111 гектарів земель, що перебувають у віданні Миронівського селищної ради Дебальцівської міської ради (в тому числі територію селища міського типу Миронівський), 212 гектарів - Светлодарського міської ради Дебальцівської міської ради (в тому числі територію міста Світлодарськ) та затвердити територію Артемівського району загальною площею 187300 гектарів;

2) Встановити нові межі Артемівського району Донецької області.

Нагадаємо, сьогодні Рада приєднала Виноградненский міськрада до Маріуполя.