ua en ru

Рада хоче зменшити тиск на платників податків

Рада хоче зменшити тиск на платників податків Фото: Верховна Рада України

Автор законопроекту назвав три ключові новації ініціативи

Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 2004 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо зменшення податкового тиску на платників податків)". За відповідне рішення найбільше проголосували 285 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Як заявив автор законопроекту народний депутат Віктор Галасюк, даний законопроект покликаний зменшити податковий тиск, спростити регулювання сплати податків в Україні.

"Три ключові новації, які вводить цей законопроект. Перше - він надає Мінфіну право надавати загальні податкові роз'яснення, консультації, для того, щоб не було корупції. Друге - він забороняє контролюючим органам використовувати акти перевірки в якості підстави для висновків щодо взаємодії перевіряючого суб'єкта з його контрагентами", - повідомив. Галасюк.

Також законопроект пропонує виключити положення, що стосуються визначення контролюючим органом податкового зобов'язання платника податків у разі винесення обвинувального вироку чи закриття кримінального провадження з нереабілітуючих підстав; уточнити умови та порядок допуску посадових осіб контролюючих органів до проведення документальних виїзних та фактичних перевірок; тимчасово, до 31 грудня 2016 року звільнити платників податків від сплати штрафних (фінансових) санкцій, зазначених у податковому повідомленні-рішенні, у разі сплати податкового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення.

Нагадаємо, раніше народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 2436 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору".