ua en ru

Рабінович не задекларував земельну ділянку дружини і права на телеканал

Рабінович не задекларував земельну ділянку дружини і права на телеканал Фото: Вадим Рабінович (РБК-Україна)

ЗМІ оприлюднили висновок НАЗК за результатами повної перевірки декларації Рабіновича

Народний депутат Вадим Рабінович (фракція "Опозиційний блок") не вказав земельну ділянку подружжя та права на компанію "Ньюс Нетворк" на 600 тис. гривень виправленої електронної декларації за 2015 рік. Про це йдеться в обгрунтованому висновку НАЗК за результатами повної перевірки декларації Рабіновича, текст якої мають "Українські Новини".

Зокрема, за даними видання, Рабінович не вказав відомості про земельну ділянку площею 47 512 кв. м, який належить його дружині Ірині. У розділі "Корпоративні права" Рабінович зазначив, що станом на 31 грудня 2015 року йому належало 50% (600 тис. гривень у грошовому вираженні) прав у компанії "Ньюс Нетворк".

У той же час згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій, станом на 31 грудня 2015 року Рабіновичу належало 100% корпоративних прав (1,2 млн гривень у грошовому вираженні) в даній компанії, пише ЗМІ.

У своїх поясненнях Рабинович зазначив, що 1 грудня 2015 року уклав договір з компанією "Лонгера Лімітед" (Великобританія), яка придбала 50% прав у статутному фонді компанії.

Згідно з договором, право власності на частку переходило з моменту підписання документа, однак відповідні зміни до реєстру фізосіб внесені не були. Надалі зазначений договір був розірваний 25 лютого 2016 року.

При цьому вже на наступний день, 26 лютого 2016 року, Рабинович і "Лонгера Лімітед" уклали новий договір купівлі-продажу частки компанії "Ньюс Нетворк".

Разом з тим при подачі в листопаді 2016 року виправленої декларації Рабіновичу було відомо, що станом на 31 грудня 2015 року йому належало 100% прав на компанію "Ньюс Нетворк".

Таким чином, пише видання, Рабінович вказав недостовірні відомості про корпоративні права на загальну суму 600 тис. гривень, що перевищує 250 прожиткових мінімуму для працездатних осіб на 1 січня 2017 року.

Фото: ukranews.com

Рабінович не задекларував земельну ділянку дружини і права на телеканалРабінович не задекларував земельну ділянку дружини і права на телеканалРабінович не задекларував земельну ділянку дружини і права на телеканал

В діях Рабіновича виявлені ознаки складу можливого правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу, зазначає ЗМІ.

Відповідний обгрунтований висновок НАПК має намір направити в Національне антикорупційне бюро в п'ятницю, йдеться у публікації.