ua en ru

Путін засекретив дані про загиблих російських військових у мирний час

Путін засекретив дані про загиблих російських військових у мирний час Фото: Володимир Путін

Пєсков не зміг оперативно прокоментувати указ Путіна

Президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін засекретив втрати особового складу Міністерства оборони Росії "в мирний час у період проведення спеціальних операцій". Путін сьогодні, 28 травня, доповнив свій указ, який раніше поширювався тільки на воєнний час, передає РБК.

Зокрема, таким указом Путін змінив закон 1995 року про державну таємницю, прийнятий ще під час Першої чеченської кампанії, яка також вважалася спецоперацією, що проводиться в мирний час.

При цьому, як наголошується, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков не зміг оперативно прокоментувати указ Путіна.

"Це жахливо, і це підло, бо виходить, що населення країни не знає, що і де відбувається. Один час Головна військова прокуратура публікувала кількість загиблих і травмованих у мирний час за кількістю кримінальних справ, але в останні роки вона цього не робить", - заявила голова Союзу комітетів солдатських матерів РФ Валентина Мельникова.

"Внести до переліку відомостей, віднесених до державної таємниці,... відомості, що розкривають втрати особового складу Міноборони Росії у воєнний час, у мирний час, в період проведення спеціальних операцій", - наголошується в указі президента Російської Федерації.

Путін засекретив дані про загиблих російських військових у мирний час

Фото: знімок документа

Нагадаємо, раніше в Державній думі Росії заявляли, що в зоні антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях воює від 20 до 30 тис. громадян Росії.