ua en ru

Путін пообіцяв знайти і покарати винних у катастрофі літака А321

Путін пообіцяв знайти і покарати винних у катастрофі літака А321 Фото: Володимир Путін

Путін розраховує на допомогу інших держав в пошуку організаторів теракту

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв покарати винних у катастрофі російського літака А321, який впав на Синайському півострові. Про це Путін заявив на нараді з приводу катастрофи літака в Кремлі.

"Вбивство наших людей на Синаї - в числі найбільш кривавих за кількістю жертв злочинів. І ми не будемо витирати зліз з нашої душі і серця. Це залишиться з нами назавжди. Але це не завадить нам знайти і покарати злочинців. Ми повинні робити це без строку давності, знати їх усіх поіменно. Ми будемо шукати їх скрізь, де б вони не ховалися. Ми їх знайдемо в будь-якій точці планети і покараємо", - сказав Путін.

Путін доручив міністерству закордонних справ Російської Федерації звернутися до всіх наших партнерів.

"Ми розраховуємо в ході цієї роботи, в тому числі і з пошуку і покарання злочинців, на всіх наших друзів", - заявив президент РФ.

Путін попросив спецслужби РФ зосередитися на пошуку винних у теракті на літаку А321.

"Всі, хто спробує надати сприяння злочинцям, повинні знати, що наслідки від спроб такого приховування будуть лежати повністю на їхніх плечах", - заявив Путін.

Нагадаємо, катастрофа російського пасажирського лайнера сталася над Єгиптом 31 жовтня 2015 р. На борту літака перебували 224 людини - 200 дорослих, 17 дітей і сім членів екіпажу, всі вони загинули. На борту літака знаходилося і чотири громадянина України.

Сьогодні стало відомо, що причиною катастрофи російського літака в Єгипті 31 жовтня став теракт. Глава Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії Олександр Бортніков повідомив, що експертиза виявила вибухові речовини іноземного виробництва на уламках літака і багажі.