ua en ru

Протести в Ірані: кількість загиблих досягла 10 осіб

Протести в Ірані: кількість загиблих досягла 10 осіб Фото: протести в Ірані (KajalMohammadi twitter)

Зокрема двох протестувальників було застрелено під час протестів у південно-західному місті Ізех

В Ірані вже 10 осіб загинуло під час масових протестів, які відбуваються в багатьох містах країни. Про це з посиланням на державні телеканали 1 січня 2018 року повідомляє DW.

Зазначено, що загалом даних про загиблих обмаль. Двох протестувальників було застрелено під час протестів у південно-західному місті Ізех, повідомив місцевий депутат Хедаятолла Хадемі. Посадовець не розповів деталей, зокрема не пояснив, хто саме стріляв у протестувальників. Ще двоє протестувальників загинуло в місті Доруд через наїзд пожежної машини, вкраденої іншими протестувальниками.

Раніше повідомлялося про двох загиблих у Доруді, однак невідомо, чи йдеться про них, чи про нові жертви. Також невідомо, що сталося з іншими загиблими, про яких заявили державні медіа.

Окрім того, розходяться дані щодо кількості затриманих осіб. За різними даними, їхня чисельність може бути "від 100 до 800 осіб".

Як повідомляється, іранські урядовці збираються на екстрену нараду 1 січня.

Нагадаємо, протести в Ірані тривають із 28 грудня 2017 року. Вони спричинені низкою чинників, серед яких безробіття і висока вартість життя, корупція та агресивна зовнішня політика Ірану в регіоні. Раніше повідомлялося про 200 затриманих під час демонстрацій у Тегерані.