ua en ru

Протести в Ірані: на акції в Тегерані затримано 200 демонстрантів

Протести в Ірані: на акції в Тегерані затримано 200 демонстрантів Фото: протести в Ірані (MaryamNamazie twitter)

Частину затриманих іранців передано органам юстиції

Під час антиурядових протестів в іранській столиці Тегерані правоохоронці затримали 200 демонстрантів. Про це з посиланням на віце-губернатора міста Алі Асгара Нассербрахта повідомляє DW.

Зазначено, що кількість затриманих 30 грудня 2017 року учасників антиурядових акцій протесту в Ірані є набагато більшою, ніж вважалося раніше. Зокрема сили безпеки Ірану затримали близько 200 осіб, які брали участь у демонстраціях у Тегерані.

За словами Нассербрахта, серед затриманих 40 "ватажків нелегальних зібрань", як влада Ірану називає антиурядові протести, які тривають у країні вже четвертий день поспіль.

Повідомляється, що раніше була інформація тільки про десятки затриманих у різних містах країни. Відомо також про загибель двох учасників демонстрацій увечері суботи.

Частину затриманих у Тегерані, за словами чиновника, передано органам юстиції. Натомість багатьох учасників акції, серед яких більшість студенти, відпустили на волю, сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Ірану на тлі антиурядових протестів, які тривають четвертий день поспіль, заблокувала доступ у країні до інтернет-месенджера Telegram.