ua en ru

Прокуратура доправила до суду 10 обвинувальних актів стосовно суддів у 2015

Прокуратура доправила до суду 10 обвинувальних актів стосовно суддів у 2015 Фото: ГПУ

Стосовно суддів відкрито 12 кримінальних проваджень

Слідчі органи прокуратури за 2015 рік доправили до суду 10 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях стосовно суддів. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Зазначається, що на теперішній час слідчими органів прокуратури здійснюється досудове розслідування в 12 кримінальних провадженнях стосовно суддів, 6-м з яких повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень, пов'язаних з одержанням неправомірної вигоди. Ще 3 кримінальні провадження вказаної категорії стосовно 4 суддів, яким оголошено про підозру, направлено для організації подальшого досудового розслідування до Національного антикорупційного бюро України.

Упродовж минулого року стосовно суддів, які обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів, судами першої інстанції із прийняттям рішення розглянуто 6 кримінальних справ (проваджень).

На сьогодні у провадженні судів першої інстанції перебуває 30 кримінальних справ (проваджень) стосовно 33 суддів, які обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів.

Нагадаємо, у Рівненській області детективи НАБ викрили суддю-хабарника.