ua en ru

Проект змін до Конституції щодо децентралізації готовий на 70%, - Гройсман

Проект змін до Конституції щодо децентралізації готовий на 70%, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Цього тижня робочі групи продовжать напрацювання змін до Конституції

Проект змін до Конституції щодо децентралізації готовий на 70 відсотків. Про це сьогодні в ході засідання погоджувальної ради повідомив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулого тижня у п'ятницю відбулося засідання конституційної ради Конституційної комісії. Ми фактично по децентралізації вийшли на 70 відсотків. Я зараз говорю суто про професійні речі, які відповідають Європейській хартії про місцеве самоврядування. Я зараз не говорю про політичну складову. Тому що політичну складову кожна із фракцій, кожен з депутатів має свою... і що важливо - будуть її обговорювати. Але завдання моє як голови комісії - зробити все, щоб проект Конституції, який потрапить як пропозиція Президента, яку він розгляне на внесенні, користуючись своїм законним правом, полягає в тому, щоб ці пропозиції відповідали найсучаснішим рішенням Європейської хартії про місцеве самоврядування, отримали позитивну позицію Венеціанської комісії про терміни організації, і врегулювати позицію, враховуючи в тому числі міжнародний досвід", - зазначив Гройсман.

Глава парламенту зазначив, що цього тижня продовжиться робота робочих груп з питань напрацювання внесення змін до Конституції.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що базові принципи щодо децентралізації визначені на 70%.