ua en ru

Придніпровська ТЕС зупинена через відсутність палива

Придніпровська ТЕС зупинена через відсутність палива Фото: Придніпровська ТЕС

Постачання вугілля на ТЕС не можуть забезпечити ні технічно, ні фінансово

Останній працюючий енергоблок Придніпровської теплоелектростанції (м. Дніпропетровськ) в ніч на суботу, 1 серпня, було зупинено через відсутність палива. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

"Сьогодні о 00:50 на ДТЕК Придніпровської ТЕС був зупинений останній залишався в роботі енергоблок. Відключення погоджено з диспетчером Дніпровської енергосистеми НЕК "Укренерго" - на ТЕС повністю вичерпаний запас вугілля. Відновлення роботи електростанції відбудеться після накопичення обсягу антрациту, необхідного для стабільної роботи ТЕС в осінньо-зимовий період", - сказано в повідомленні.

Як повідомляється, компанія імпортувала близько 2 млн тонн вугілля, щоб не припинити роботу ТЕС, яка крім електроенергії виробляє і тепло.

"Поки ми не можемо ні технічно, ні фінансово забезпечити поставку вугілля марки "А" в достатньому обсязі для Придніпровської ТЕС. Придніпровська ТЕС змушене зупинена. Залізнична інфраструктура в зоні АТО сильно пошкоджена, не вирішена проблема дефіциту локомотивної тяги і порожніх вагонів. Купувати вугілля за кордоном при діючому тарифі нижчі собівартості і борг ДП "Енергоринок" перед теплоелектростанціями ДТЕК у розмірі 6,4 млрд грн немає можливості", - зазначив директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Дуйсен Мергалиев.

Нагадаємо, вчора в ДП НЕК "Укренерго" заявили, що запасів вугілля на теплоелектростанціях залишилося на добу роботи.