ua en ru

Президент підписав закон, співавтором якого виступила Савченко

Президент підписав закон, співавтором якого виступила Савченко Фото: Петро Порошенко

Закон був прийнятий 26 листопада

Президент України Петро Порошенко підписав закон, співавтором якого виступила народний депутат Надія Савченко. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Наголошується, що закон, який зобов'язує суди враховувати засудженим кожен день, проведений в СІЗО, за два дні відбуття покарання, внесла до парламенту депутат Надія Савченко, яку утримують під вартою в Росії.

Повідомляється, що Порошенко підписав закон №3413 "Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання".

Закон сприятиме поліпшенню стану забезпечення та захисту прав і свобод людей, які перебувають під слідством, зменшення строків тримання у слідчих ізоляторах громадян, які перебувають під слідством і судом, відновлення прав і законних інтересів засуджених до позбавлення волі, права яких були значно обмежені під час утримання під вартою; кримінального переслідування. Він також буде стимулювати правоохоронні органи та суди до оперативного розслідування та розгляду кримінальних проваджень та значно зменшить можливості для необґрунтованого тривалого утримання осіб у слідчих ізоляторах.

Документ також забезпечить приведення у відповідність з міжнародними стандартами умови утримання під вартою і економія бюджетних коштів у зв'язку з скороченням кількості людей, які утримуються в слідчих ізоляторах.

Нагадаємо, Савченко знаходиться в Ростовській області, де триває суд у її справі. Вона звинувачується у вбивстві цивільних осіб в Луганській області, де вона перебувала як учасник антитерористичної операції, боєць батальйону "Айдар".