ua en ru

Прем'єр Нідерландів попросив Путіна не ветувати трибунал по Boeing

Прем'єр Нідерландів попросив Путіна не ветувати трибунал по Boeing Фото: Володимир Путін і Марк Рютте

Путін вважає створення трибуналу недоцільним

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у розмові з Президентом Росії Володимиром Путіним попросив його, щоб Росія не накладала вето на проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по краху малайзійського Boeing на Донбасі, передає Радіо Свобода.

Бесіда між Путіним і Рютте відбулася за ініціативою Амстердама - напередодні наміченого на сьогодні, 29 липня, голосування в Раді Безпеки ООН за запропонованим Малайзією документом. Створення трибуналу по авіакатастрофі в Донбасі підтримують Нідерланди, Австралія, Україна та Бельгія, а також Італія.

Відповідна резолюція передбачає співпрацю з трибуналом всіх зацікавлених країн, які у разі відмови від сприяння можуть зіткнутися з санкціями.

Відзначимо, за інформацією прес-служби Кремля, Путін у розмові з Рютте підтвердив позицію Москви щодо недоцільності створення міжнародного трибуналу по краху авіалайнера на Донбасі.

Нагадаємо, пасажирський Boeing "Малайзійських авіаліній" розбився 17 липня 2014 р. Загинули всі на борту 298 осіб, більшість з них піддані Нідерландів.