ua en ru

Путін вважає створення трибуналу по Boeing недоцільним

Путін вважає створення трибуналу по Boeing недоцільним Фото: Володимир Путін

Путін каже, що Росію не допустили до участі в розслідуванні

Президент Росії Володимир Путін вважає недоцільним створення трибуналу по покаранню винних в аварії малайзійського Boeing 777 (рейс MH17) на Донбасі в 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Повідомляється, що Путін провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Розмова відбулася за ініціативою нідерландської сторони.

"Президентом Росії підтверджено незмінність позиції щодо недоцільності установи такого судового органу. Наголошено, що залишається чимало питань до розслідування, у тому числі до зібраної доказової бази та у зв'язку з недопущенням Росії до істотної участі в його проведенні. Підкреслена готовність російської сторони до тісної співпраці в цілях з'ясування причин і обставин цієї трагедії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вважає, що накладення Росією вето на резолюцію Ради безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу по покаранню винних в аварії малайзійського Boeing 777 (рейс MH17) на Донбасі стане для неї катастрофою.