ua en ru

Потреба "Нафтогазу" у фінансуванні закачування газу до ПСГ оцінюється в 1,5-2 млрд дол., - Коновець

Потреба "Нафтогазу" у фінансуванні закачування газу до ПСГ оцінюється в 1,5-2 млрд дол., - Коновець Фото: закачування газу до ПСГ

НАК веде переговори з міжнародними фінорганізаціями та європейськими постачальниками

Потреба України у фінансуванні оборотного капіталу для закачування газу до ПСГ оцінюється приблизно в 1,5-2 млрд дол. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник голови правління "Нафтогазу України" із фінансово-бюджетної політики Сергій Коновець.

"Зараз ми ведемо переговори з міжнародними фінансовими організаціями - ЄБРР, Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC)", - зазначив заступник голови "Нафтогазу".

За словами Коновця, триває робота з європейськими постачальниками. Так, Україна пропонує їм "за свій рахунок закачувати газ влітку, щоб взимку ми у них викуповували цей газ". "Ми запропонували українським промисловим підприємствам закуповувати газ для своїх зимових потреб влітку і закачувати його до ПСГ", - додав заступник голови "Нафтогазу".

Щоб залучити таке фінансування, "Нафтогазу" необхідна підтримка не тільки уряду України, а й Єврокомісії, а також іноземних партнерів.

"Дуже важливим фактором у цих переговорах є доведення цін на газ до ринкового рівня для всіх категорій споживачів, з одночасним спрощенням видачі субсидій, а також ініціативи з енергомодернізації ЖКГ", - наголосив Коновець.

Нагадаємо, запаси газу до ПСГ України збільшилися на 0,22% - до 10,757 млрд ​​куб. м.

Як повідомлялося, банкрутство "Нафтогазу" не вирішувало б питання погашення боргів.