ua en ru

Портнов заявляє про зняття з нього санкцій у Норвегії

Портнов заявляє про зняття з нього санкцій у Норвегії Фото: Андрій Портнов

Про відповідне рішення МЗС Норвегії Портнов написав у Facebook

Колишній заступник глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов заявляє, що Норвегія виключила його із санкційних списків. Про відповідне рішення МЗС Норвегії Портнов написав сьогодні у Facebook.

"Норвегія була останньою країною, де щодо мене на прохання української влади були введені міжнародні санкції. Це рішення було прийнято Норвегією окремо від #ЄС у травні 2014 року. Мною були направлені докази фальсифікації щодо мене українськими органами прокуратури кримінальних справ і поширення неправдивої інформації в період 2014-2015 року. В результаті сьогодні офіційний Осло письмово повідомив мене, що більше я не перебуваю в санкційних списках", - написав Портнов.

При цьому він наголосив, що продовжує судові переслідування чиновників ЄС і української прокуратури в люксембурзькому і брюссельському судах.

Письмо из Норвегии. Норвегия была последней страной, где в отношении меня по просьбе украинских властей были введены м...

Posted by Андрей Портнов on 8 вересня 2015 р.

Як повідомлялося, на початку липня стало відомо про те, що Портнов готує позов проти Віталія Кличка і Петра Порошенка до Віденського суду.

Нагадаємо, в березні ц.р. Євросоюз зняв санкції із чотирьох чиновників команди екс-Президента України Віктора Януковича, серед яких був і Андрій Портнов.

У середині січня ц.р. головне управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України оголосило Портнова в розшук. Згідно з повідомленням МВС, екс-заступник глави АПУ підозрюється у правопорушенні за ст.191 ч.3. (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за змовою з групою людей).