ua en ru

Порошенко прогнозує, що Рада ухвалить закони щодо безвізового режиму з ЄС на початку листопада

Порошенко прогнозує, що Рада ухвалить закони щодо безвізового режиму з ЄС на початку листопада Фото: Петро Порошенко

Порошенко також прогнозує, що призначення антикорупційного прокурора відбудеться до грудня

Президент України Петро Порошенко прогнозує, що Верховна Рада ухвалить закони, необхідні для лібералізації Європейським Союзом візового режиму, на початку листопада. Про це він сказав у ході спільної прес-конференції з Президентом Латвії Раймондсом Вейонісом.

"Зараз у нас залишається кілька тижнів, і я можу сказати, що на початку листопада у нас відбудеться особливе засідання парламенту, на якому мають бути проголосовані останні закони, необхідні для введення безвізового режиму", - зазначив Порошенко.

Президент зазначив, що Україна має намір завершити процедуру призначення спеціалізованого антикорупційного прокурора до грудня. "Хочу запевнити, що процедура призначення буде прозорою і незалежною, і з призначенням антикорупційного прокурора нарешті почнеться повноцінна робота Антикорупційного бюро - основного органу по боротьбі з корупцією", - зазначив він.

Крім того, за словами глави держави, оціночна місія Європейської комісії зазначила суттєвий прогрес України на шляху до досягнення безвізового режиму з ЄС.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін підкреслив, що для отримання безвізового режиму з ЄС в 2016 році необхідно прийняти 12 законопроектів.