ua en ru

У Полтавській обл. скоєно напад на відділення "Нової пошти"

У Полтавській обл. скоєно напад на відділення "Нової пошти" Фото: Нова пошта

За розбій злочинцям загрожує від 7 до 12 років в'язниці з конфіскацією майна

У селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області ввечері 31 липня скоєно розбійний напад на відділення "Нової пошти". Про це повідомили у ВЗГ УМВС України в Полтавській обл.

"Двоє невідомих, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, заволоділи грошима в сумі близько 10 тис. грн і близько 15 поштовими посилками", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що близько 18:00 невідомий зайшов до відділення "Нової пошти". Чоловік прикривав обличчя хусткою, і, погрожуючи застосуванням сили, повалив оператора відділення на підлогу і зв'язав йому руки. "Далі до приміщення зайшов інший чоловік. Зловмисники забрали гроші з каси в сумі близько 10 тисяч гривень і близько 15 посилок. За словами потерпілого, у нападників в руках був предмет, зовні схожий на пістолет", - зазначили в МВС.

Оператор відділення зателефонував до міліції, щойно йому вдалося розв'язати руки.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією всього майна.

Нагадаємо, 10 липня "Нова пошта" спростувала заяву МВС про напад на своє відділення у Харкові. Як з'ясувалося, напад стався на інкасаторів "Укрпошти", в результаті чого було застрелено трьох співробітників підприємства і викрадено 2,3 млн грн.