ua en ru

Яценюк доручив підготувати нову редакцію закону про мови

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив підготувати нову редакцію закону про мови.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив підготувати нову редакцію закону про мови. Про це він заявив в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Профільному міністерству доручаю підготувати нову редакцію закону про мови", - заявив Яценюк.

За його словами, такий законопроект зараз вкрай необхідний, щоб гарантувати права національних меншин проживають на території України.

Нагадаємо, 23 лютого 2014 р. Верховна Рада скасувала закон про мови нацменшин. Тоді за відповідне рішення проголосувало 232 народних депутатів.

За словами лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, цим законом відновлюється дія статті 10 Конституції України та попередня редакція закону про мовну політику, згідно з якою єдиною державною мовою є українська мова.

У той же час, за словами лідера "Свободи" Олега Тягнибока, цей закон був скасований лише з тієї причини, що раніше цей закон був проголосований з грубими порушеннями регламенту. Але за його словами, народні депутати, спільно з національними меншинами напрацюють новий закон про мови, який дасть можливість розвиватися на гідному рівні всіх мов нацменшин, які є на території України.

Пізніше, 27 лютого спікер парламенту, в.о. Президента України Олександр Турчинов доручив створити робочу групу для термінової підготовки нового закону "Про мову".