ua en ru

Яценюк сподівається, що Рада наступного тижня ухвалить закон про амністію загарбників адмінбудівель на сході України

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що Верховна Рада наступного тижня ухвалить закон про амністію загарбників адмінбудівель на сході України

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) сподівається, що Верховна Рада наступного тижня ухвалить закон про амністію загарбників адмінбудівель на сході України. Про це він заявив під час телезвернення щодо меморандуму про порозуміння навколо вирішення ситуації у Донецьку.

"Український уряд вже вніс до парламенту законопроект про амністію для всіх, хто складе зброю, вийде із приміщень і почне разом з українським народом будувати суверенну і незалежну Україну. Прикро, що сьогодні цей закон не проголосований, хоча міг би бути проголосований, якби на це була воля наших політичних опонентів. Але ми закликаємо всі сторони невідкладно стабілізувати ситуацію і вже наступного тижня в парламенті проголосувати цей законопроект", - заявив прем'єр.

Як повідомлялося, проросійські активісти не мають наміру звільняти захоплені адміністративні будівлі в Донецькій області. Про це йдеться в заяві самопроголошеного Міністерства закордонних справ Донецької народної республіки про підсумки переговорів у Женеві 17 квітня 2014 р., оприлюдненій у Facebook самопроголошеного губернатора Донецької області Павла Губарєва.

Нагадаємо, в.о. голови фракції " Батьківщина" Сергій Соболєв не виключає застосування сили по відношенню до проросійських активістів для розблокування адмінбудівель у східних областях.