ua en ru

Проросійські активісти не мають наміру звільняти захоплені адмінбудівлі в Донецькій обл

Проросійські активісти не мають наміру звільняти захоплені адміністративні будівлі в Донецькій області.

Проросійські активісти не мають наміру звільняти захоплені адміністративні будівлі в Донецькій області. Про це йдеться в заяві самопроголошеного Міністерства закордонних справ Донецької народної республіки про підсумки переговорів у Женеві 17 квітня 2014 р., оприлюдненому в Facebook самопроголошеного губернатора Донецької області Павла Губарєва.

"Ми раді відзначити зміну позиції країн Заходу стосовно українських подій і підтримуємо їх розуміння про необхідність роззброєння всіх націоналістичних збройних бандформувань, які окупували адміністративні будівлі й вулиці міст України. Ми вітаємо цю позицію, згідно з якою керівництво київської хунти в негайному порядку має скласти з себе всі повноваження і звільнити всі будівлі органів державного управління в Україні, взяті ними незаконним збройним шляхом, і повернути їх колишнім власникам - легітимним представникам української державної влади", - йдеться в заяві.

При цьому в МЗС Донецької народної республіки не розраховують на те, що київська влада "виконає досягнуті домовленості", і сумніваються, що заарештовані проросійські активісти будуть амністовані.

Також у Донецькій народної республіки переконані, що досягнуті домовленості "юридично нікчемні", так як до діалогу так і не були запрошені представники Сходу України.

"Ігнорування волі народу Донбасу призвело до закономірного сумного результату: результати переговорів не можна оцінити інакше, як набір безглуздих, малопов'язаних і нездійсненних на практиці закликів, спрямованих невідомо ким, невідомо кому, що підлягають виконанню в невідомі терміни і невідомим чином. В даний час вони не відображають ні політичних реалій, ні нової правової ситуації, яка виникла після проголошення суверенної Донецької народної республіки, і на території ДНР ніякої правової сили не мають", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, вчора за результатами зустрічі в Женеві щодо ситуації в Україні було досягнуто домовленості щодо конкретних кроків, які мають на меті деэскалацию напруженості і відновлення безпеки всіх громадян. Так, всім учасникам протестів і тим, хто звільнить будівлі та інші громадські місця і добровільно складе зброю, буде гарантована амністія, за винятком тих, хто буде визнаний винним в скоєнні тяжких злочинів.