ua en ru

Питання компенсації засудженими шкоди - один з найбільш гострих, - член робочої групи з Тимошенко

Питання компенсації завданих збитків засудженим буде одним з найбільш гострих під час обговорення на робочій групі. Про це повідомила народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання компенсації збитків - це питання, яке буде сьогодні найбільш "гарячим". Поки стояли на тому, що ми за те, щоб була якась частина погашена збитків, щоб людина продемонструвала добру волю, якщо вже їде лікуватися за кордоном. Опозиція абсолютно проти цього. І я думаю, що це питання буде одним найбільш контрверсионных", - зазначила Богословська.

Крім того, вона зазначила, що робочій групі дуже ретельно доведеться попрацювати над нормами кримінально-процесуального законодавства, "бо у нас сьогодні немає взагалі ніяких аналогій цього процесу і нам треба буде прописати нову процедуру, як людина подає заявку, як вона підписує зобов'язання, раз на місяць або раз на три місяці інформувати суд, тому що... суд повинен мати можливість повернути (засудженого) до відбування покарання".

За словами Богословської, без цієї технічної процедури закон не зможе виконуватися.