ua en ru

Варшава назвала відключення Росії від SWIFT "палицею з двома кінцями"

Варшава назвала відключення Росії від SWIFT "палицею з двома кінцями"

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина заявив, що відключення Росії від банківської системи SWIFT стане двосічною зброєю, яке торкнеться всіх нас", передає польський телеканал TVN24bis.

"Це палиця про два кінці", - сказав Схетина в п'ятницю після зустрічі з главою британської дипломатії Філіпом Хеммондом.
Польський міністр підтвердив, що Європейський союз роздумує над розширенням санкцій щодо Росії, якщо бойовики напали на Маріуполь.

"Робота над наступним етапом санкцій ведеться, щоб їх можна було ввести відразу, якщо буде порушено мінське угоду, якщо виникнуть такі ситуації, як, наприклад, напад на Маріуполь, буде порушена українсько-російський кордон, збільшиться розширення впливу сепаратистів", - сказав Схетина на прес-конференції після бесіди з Хеммондом.

"Потім, ми вважаємо, що у нас є спільна думка, ми повинні мати готовий список санкцій", - додав глава польської дипломатії.
Однак він не назвав конкретні санкції, які можуть бути введені.

"Якщо йдеться про санкції, то це атомна зброя, це крайній захід", - заявив він.

Він додав, що є багато інших видів санкцій, які можна застосувати.

Нагадаємо, раніше єврокомісар з питань євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс заявив, що Європейський союз не має повноважень для відключення Росії від платіжної системи SWIFT.