ua en ru

У Венесуелі Мадуро повідомив про арешт групи колумбійських бойовиків

У Венесуелі кандидат в Президенти від соціалістичних сил Ніколас Мадуро повідомив про арешт групи колумбійських бойовиків, у яких виявлено зброю та вибухівку, повідомляє ВВС.

Згідно з заявлю Мадуро, зробленою ним під час мітингу, затримані пов'язані з правими колами Венесуели, і їх метою було дестабілізувати обстановку в країні.

За словами політика, колумбійські бойовики були одягнені у форму венесуельських військових.

11 квітня відбувся найбільший мітинг в Каракасі, що став завершальним заходом виборчої кампанії Мадуро. Як показують опитування громадської думки, він випереджає свого головного суперника щонайменше на 10 п.п.

Виступив на підтримку Мадуро і легендарний аргентинській футболіст Дієго Марадона. У ході демонстрації Марадона підписував м'ячі та штовхав їх у лікующую натовп, що зібрався в центрі Каракаса.

Марадона є шанувальником політики покійного президента Уго Чавеса і прибув, щоб висловити підтримку його прибічнику Мадуро на противагу лідеру опозиції Енріке Капрілесу.

Нагадаємо, що 14 квітня 2013 р. в Венесуелі відбудуться президентські вибори. Виконуючий обов'язки президента Мадуро є наступником Уго Чавеса, який перебував на вищому державному посту у Венесуелі протягом 14 років і помер 5 березня ц.р. після безуспішної боротьби з онкологічним захворюванням.

Читайте також: В. о. Президента Венесуели оголосив про арешт колумбійських диверсантів (відео)