ua en ru

У підготовчій групі погодили 25 комітетів у майбутній Раді

У підготовчій групі погодили 25 комітетів у майбутній Раді Джерело фото:EPA
Робоча група з підготовки пропозицій щодо організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради України погодила 25 комітетів у майбутньому парламенті.

Робоча група з підготовки пропозицій щодо організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради України погодила 25 комітетів у майбутньому парламенті. Про це заявив голова партії "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко, передає прес-служба БПП.

За словами Луценка, якщо раніше в парламенті діяли 30 комітетів, то "після обґрунтованого аналізу і ряду пропозицій було прийнято рішення об'єднати ряд комітетів зі схожими функціями".

Так, підготовча група об'єднала комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією з комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Також об'єднають комітет з питань верховенства права та правосуддя з комітетом з питань правової політики.
Об'єднанню підлягають комітет з питань інформатизації та інформаційних технологій і комітет з питань транспорту і зв'язку.

Комітет з питань економічної політики буде об'єднаний зі спеціальною контрольною комісією Ради з питань приватизації.

Комітет з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики об'єднають з комітетом з питань промислової та інвестиційної політики.

"В назві комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму ми прибрали "туризм", а комітет з питань соціальної політики та праці буде займатися також і питаннями пенсіонерів. Зате комітет у справах ветеранів та інвалідів набуває більш сучасне значення у зв'язку з подіями на сході України", - зазначив Юрій Луценко.

Політик також зазначив, що представники "Опозиційного блоку" пропонували створити новий комітет з питань Криму і Донбасу, однак спільним рішенням більшості членів робочої підгрупи було відмовити в такому реченні, оскільки цими питаннями буде займатися комітет з питань національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, в партії "Блок Петра Порошенко" прогнозували, що в новому парламенті буде від 22 до 24 комітетів.